Tuesday, March 27, 2007

acht dagen zonder regen!

na de gietende regen, hebben we de laatste acht dagen genen druppel gezien! maar helaas, deze ochtend deden we de tent open en t zag er vreselijk dreigend uit, en nu is het weer van da.

ma goed, wat hebben we zoal gedaan. we hebben een eendaagse trekking gedaan in Abel Tasman, super mooi national park, en geleek een beetje op de Whitsundays (waar is den tijd...). acht uur n half hebben we gestapt! k was dan ook blij toen we terug bij de autos kwamen. diene nacht heeft iedereen dan ook ne keer goe geslapen, en dat deed ook deugd, want het gebeurt nie vaak dat ik maar een of twee keer wakker word. k moet toegeven dat ik behoorlijk begin te verlangen naar een echt bed, met echte matras, en echte dons, en nu we toch bezig zijn, een echte kamer, met een echt dak :-)

we hebben trouwens ne nieuwe travelmate, Chris, ook nen duitser (maakt het er nie gemakkelijker op), en nen ongelooflijk luide snurker. oeh yeah. we liggen dus nu in de tent met zen vieren, waarvan twee mannelijke snurkers die onbewust contests houden over wie t luidste kan knorren. en de chris is de winnaar en ligt helaas aan mijne kant. :s
Leve de oordopjes!

Verder hebben we de voorbije week den ferry genomen en we zijn nu op t noordereiland. Volledig anders van natuur, en spijtig genoeg een pak drukker. Ale, t is goed om ne keer wa mensen te zien, ma k vond het ook leuk op t zuidereiland, da je nen helen dag kon rijden zonder iemand tegen te komen. en dat is hier nie meer t geval. We hebben hier wel al schone dingen gezien, zoals gisteren, hebben we (een deel van) ne vulkaan beklommen, en ja, da had ik ook nog nooit gedaan. t stonk er wel verschrikkelijk, ma kom, we hebben een beetje vulkanische activiteit gezien.

verder hebben we ook onze eerste introductie gehad in de Maori wereld. we waren op zoek naar een campingplaats, maar konden niet direct iets vinden en hebben dan aan ne voorbijganger op straat gevraagd of hij niks wist. we waren zonder da we t wisten in n Maori dorp beland, en zijn daar fantastisch ontvangen. we mochten in n lokaal slapen, met keuken, toiletten, douches en al. alle kinderen kwamen nieuwsgierig dag zeggen en hebben ons hunne rivier laten zien om in te zwemmen en te spelen. de maoris hebben verschillende keren gezongen voor ons, een beetje over hun filosofie verteld, ons uitgenodigd om mee te eten, ale, allemaal echt fantastisch. we hebben hun kleuterschooltje mee ingericht en zijn daar dan ook twee en n halve dag gebleven. t was destiny...

Bon, voor de rest nog leuke dingen gedaan, ma allemaal wa veel om op te noemen. We zitten nu in Taupo, midden noordereiland, en weten nie direct wat te doen door t weer. we blijven nog 13 dagen samen rondreizen, daarna is het de bedoeling de vans te verkopen en gaan er n paar naar huis, terug naar australie of blijven er nog wa langer in nieuw-zeeland. ma goed, meer daarover de volgende keer!

de groeten

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Al eens aan een zonnedans gedacht als bezigheidstherapie ;-)?

Geniet nog van de rondreis!

9:55 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Prachtige foto's! Musti.

12:54 AM

 
Blogger Miss K said...

... zon, zon, lieve zon, ik wou dat ik je pakken kon! zon zon... vooruit, zingen! het helpt echt! karen xx

10:23 AM

 

Post a Comment

<< Home